ENHACHER PROJE DUYURUSU - ASO 2 OSB

ENHACHER PROJE DUYURUSU

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü işbirliği ile ICDPM tarafından yürütülen ENHANCER Projesi – Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonuyla Gazi Üniversitesi tarafından “SuTP Inclusive Entrepreneurship, Product Design and Development Services” projesi yürütülmektedir.

Proje, Ankara’nın en gelişmiş sektörlerinden biri olan ve SuTP ve LHC girişimcilerine iş ve istihdam olanakları sağlayan makine, teçhizat ve metal üretimi (MAM) sektörüne odaklanıyor. Metal imalat sektöründe ücretsiz ürün tasarımı ve modelleme, prototip oluşturma, girişimcilik ve kapasite geliştirme hizmetleri ve ağ oluşturma yoluyla girişimcilik gelişimini desteklemek için hem SuTP’ler hem de LHC’ler için ortak kullanım tesisi kurulacaktır. Projenin genel amacı; metal imalat sektöründe endüstri-akademi iş birliği yoluyla ortak kullanım tesisi, girişimcilik, endüstriyel tasarım ve 3D modelleme merkezi (3D-CEN) oluşturmaktır.

Proje kapsamında geçici koruma altındaki Suriyeliler ve Türk vatandaşlarının metal imalat sektörüne ve prototiplemeye yönelik teknik kapasiteleri ve girişimcilik becerileri artırılacaktır. Türk Sanayisi projenin hedef kitlesiyle buluşturulacaktır. Proje kapsamında 4 Fikir Geliştirme Atölye çalışması, 4 TR ve AB kaynaklı Finansman Fırsatları Eğitimi, Girişimcilik Kulübünün oluşturulmasına yönelik 6 toplantı, 4 E-ticaret eğitimi, 4 Dijital Pazarlama Eğitimi, 4 İhracat Eğitimi, 1 Ticaret Fuarı, 1 Girişimcilik Konferansı, 3 Açık Hava Etkinliği, 2 Adet Dijital Atölye, 2 adet Web Seminerleri verilecektir. Ayrıca fikri mülkiyet haklarına, iş yaratma süreci ve prosedürlerine ve Uluslararasılaşma, markalaşma ve ihracat konularına yönelik danışmanlık hizmeti verilecektir.  Proje sonuçları ise paydaşlarla yüzyüze 3 toplantı ve 3 Web Semineri olarak gerçekleşecektir. Projenin sonunda ayrıca geniş katılımlı bir kapanış paneli gerçekleştirilecektir.

Projede bir başvuru sahibi, bir eş-başvuru sahibi ve sekiz ortak bulunmaktadır.

Projenin başvuru sahibi Gazi Üniversitesi’dir (GÜ).

Mühendislik, teknoloji ve eğitim de dahil olmak üzere çeşitli fakültelere sahiptir. Gazi üniversiteside kendi işini kurmak isteyen mevcut ve geçmiş öğrencilere ulaşmak için kritik öneme sahip bir kariyer yönetim merkezi ve mezunlarla ilişkiler ofisi bulunmaktadır. Ayrıca Gazi üniversitesi, odalar, organize sanayi bölgeleri, üniversiteler ve ilgili kamu kurumları gibi girişimcilik ekosistemi aktörleri ile yakın ilişkileri bulunmaktadır. Girişimcilik, ürün tasarımı, 3D geliştirme ve 3D baskı konularında AB projelerini hayata geçirdi. Akademik uzmanlığı, AB proje deneyimi ve Ankara’daki güçlü ağı ile Gazi üniversitesi güçlü teknik ve yönetim kapasitesine sahip olup gerektiren uzmanlığı kapsamaktadır.

Eş-başvuru sahibi Ankara Sanayi Odası’dır (ASO).

Ankara genelinde 5870 üye üretici ile imalat sanayiinin merkezi olan Ankara Sanayi Odası’dır. Ayrıca Ankara’da iki organize sanayi bölgesine sahiptir ve Türkiye genelindeki sanayi odaları ve kritik üretim aktörleri ile güçlü bir ağa sahiptir. Ankara sanayi odası metal imalat sektöründe ortak kullanım merkezi oluşturmak için güçlü teknik ve yönetim kapasitesine sahiptir.

Proje ortakları arasında yedi organize sanayi bölgesi ve Ankara’dan bir STK yer alıyor.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSTİM)

Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi (ASO-1)

Ankara Sanayi Odası 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi (ASO-2)

Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi (IVO)

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (ANO)

Başkent Organize Sanayi Bölgesi (BAO)

Ankara Uzay ve Havacılık Organize Sanayi Bölgesi (UHO).

Bunlar, SuTP’lere ve LHC’lere ait KOBİ’lere erişimimizi kolaylaştıracak ve projenin ağ oluşturma ve yaygınlaştırma çabalarına güçlü bir şekilde katkıda bulunacak yerel imalat sektörünün kalbidir.

Son ortak, projenin SuTP girişimcilerine ve KOBİ’lere erişimi, ağ oluşturma ve yaygınlaştırma çabalarına katkıda bulunacak bir Suriyeli iş adamları derneği olan Orta Doğu İş adamları Derneği’dir (OTID).

 

E-posta                                         [email protected]

Web Sayfası                                 https://enhancer.gazi.edu.tr/

Web Sayfası                                 https://enhancewithgazi.org/

Telefon                                         +90 312 202 8634

Posta Adresi                                 G.Ü Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Müh. Böl. Emniyet Mahallesi Bandırma Caddesi No 6/19 06560 Yenimahalle – ANKARA

Lokasyon, Gazi Üniversitesi Merkez Yerleşkesi içerisindedir Ankara’nın merkezinde bulunan ofisimiz Belediye Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Dolmuş ve Ankaray güzergahında yer almaktadır.